Geen creditcard nodig Unieke reizen in ThailandMeer dan 15 jaren reiservaring in Thailand Aangesloten bij VZR-Garant

Verzekeringen en medische zorg in Thailand voor toeristen: wat je moet weten

Ga goed voorbereid op reis: Verzekeringen en medische zorg

Op deze pagina leer je alles over verzekeringen en medische zorg in Thailand je mogelijk nodig hebt (leestijd: 5 min.)

Thailand is een prachtig land met een rijke cultuur, mooie stranden en indrukwekkende tempels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit land jaarlijks duizenden toeristen trekt.
Of je nu van plan bent om te ontspannen op het strand of om het land te verkennen, het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. In dit artikel bespreken we de benodigde verzekeringen en medische zorg in Thailand voor toeristen, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je vakantie.

Verzekeringen
Een goede reisverzekering is onmisbaar wanneer je naar Thailand reist. Een reisverzekering biedt namelijk dekking voor onvoorziene gebeurtenissen zoals ziekte, ongevallen en diefstal. Daarnaast is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval dat je door omstandigheden niet op reis kunt gaan of eerder naar huis moet terugkeren. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten om op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor Thailand:

Medische kosten:
In Thailand zijn de medische kosten over het algemeen lager dan in Nederland. Toch is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor medische kosten. Zorg er daarom voor dat je reisverzekering ook medische kosten in het buitenland dekt. Let hierbij op het volgende:

    • Het dekkingsbedrag: zorg ervoor dat het dekkingsbedrag hoog genoeg is om eventuele medische kosten te dekken.
    • Het eigen risico: sommige reisverzekeringen hebben een eigen risico. Controleer of het eigen risico van jouw reisverzekering redelijk is.

Reisongevallen:
Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Zorg er daarom voor dat je reisverzekering ook dekking biedt voor reisongevallen. Hierbij kun je denken aan:

    • Kosten voor een medische behandeling na een ongeval.
    • Een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval.

Bagage en diefstal:
Ook diefstal kan helaas voorkomen tijdens je vakantie in Thailand. Zorg er daarom voor dat je reisverzekering ook dekking biedt voor diefstal of verlies van bagage.

Activiteiten en sporten:
Ga je tijdens je vakantie in Thailand bijzondere activiteiten of sporten beoefenen, zoals duiken, raften of bungeejumpen? Controleer dan of deze activiteiten gedekt zijn door je reisverzekering. Sommige reisverzekeringen hebben namelijk uitsluitingen voor bepaalde risicovolle activiteiten.

Medische zorg
Thailand heeft een goed ontwikkeld gezondheidszorgsysteem. Toch kan het zijn dat je tijdens je vakantie medische hulp nodig hebt. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij medische zorg in Thailand:

Medische voorzieningen:
Thailand heeft zowel overheidsziekenhuizen als privéklinieken. Overheidsziekenhuizen zijn over het algemeen goedkoper, maar privéklinieken bieden vaak betere faciliteiten en meer comfort. In Bangkok en andere grote steden zijn er zelfs internationale ziekenhuizen die gericht zijn op buitenlanders. Hier wordt ook Engels gesproken en zijn de medische standaarden vergelijkbaar met die in Westerse landen.

Kosten:
De kosten voor medische zorg in Thailand zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Toch kunnen de kosten flink oplopen, vooral bij privéklinieken en internationale ziekenhuizen. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent voor medische kosten. Houd er ook rekening mee dat je vaak direct moet betalen voor medische behandelingen. Bewaar daarom altijd alle bonnen en facturen, zodat je deze later kunt declareren bij je verzekering.

Vaccinaties:
Voor Thailand zijn geen verplichte vaccinaties, maar het is wel verstandig om je te laten vaccineren tegen hepatitis A en B, en eventueel ook tegen buiktyfus en rabiës. Raadpleeg hiervoor altijd een arts of reisvaccinatiebureau.

Medicijnen:
In Thailand zijn veel medicijnen zonder recept verkrijgbaar bij apotheken. Toch is het verstandig om alleen medicijnen te gebruiken die voorgeschreven zijn door een arts. Houd er ook rekening mee dat niet alle medicijnen in Thailand verkrijgbaar zijn, of dat de namen anders zijn dan in Nederland. Neem daarom altijd een medicijnenlijst mee in het Engels.

Conclusie
Een goede reisverzekering en kennis van medische zorg in Thailand zijn essentieel voor een zorgeloze vakantie. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid op reis gaat en alle benodigde verzekeringen en vaccinaties hebt geregeld. Mocht je toch medische hulp nodig hebben tijdens je vakantie, dan weet je nu waar je op moet letten. Geniet van je vakantie in Thailand!

Erg belangrijk!

Reisverzekering voor jouw reis naar Thailand

Via Centraal Beheer kun je direct jouw verzekeringen afsluiten voor jouw reis naar Thailand.

Boek direct jouw vliegtickets via THAIGO.nl

Via onze website vind je vliegtickets met alle bekende airlines, waaronder Emirates, Qatar Airways, KLM, Etihad Airways, SWISS Air, Finnair, EVA Air, en nog vele anderen!

Boek direct jouw vliegtickets
en ga genieten.Bekijk vliegtickets

Zonder zorgen op reis.
De Thailand-experts van THAIGO staan voor je klaar.Neem contact op

(+31)085-1300610

Gebruik de THAIGO chat

info@thaigo.nl