Geen creditcard nodig Unieke reizen in ThailandMeer dan 15 jaren reiservaring in Thailand Aangesloten bij VZR-Garant

Dit moet je weten over een visum voor Thailand

Ga goed voorbereid op reis: Visum Thailand

Op deze pagina leer je alles over het visum dat je mogelijk nodig hebt (leestijd: 2 min.)

Ga jij binnenkort op reis naar Thailand? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten voor jouw nationaliteit. Nederlanders kunnen zonder visum naar Thailand reizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen (tijdelijk verlengt tot 45 dagen). Dit geldt alleen als je reist voor toerisme of voor kort zakelijk bezoek. Houd er rekening mee dat je bij aankomst in Thailand aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, zoals het hebben van een retourticket en voldoende financiële middelen.

Verschillende soorten visa
Als je op reis gaat naar Thailand, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Als je korter dan 30 dagen in Thailand blijft en reist voor toerisme of zakelijke doeleinden, heb je als Nederlander geen visum nodig. (Let op: Het maximum aantal dagen is tijdelijk gewijzigd tot 45 dagen – update 11-04-2023) Wel moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen bij aankomst in Thailand, zoals het hebben van een retourticket en voldoende financiële middelen.

Als je langer dan 30 dagen/45 dagen in Thailand wilt blijven, moet je een visum aanvragen voordat je aankomt. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van jouw verblijfsdoel en duur. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten visa:

  1. Toeristenvisum: Dit visum is geschikt voor reizigers die voor toeristische doeleinden naar Thailand komen. Het toeristenvisum is geldig voor maximaal 60 dagen en kan worden verlengd met nog eens 30 dagen als je van plan bent om langer te blijven. Je moet aan bepaalde vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor een toeristenvisum, zoals het hebben van een geldig paspoort en een bewijs van voldoende financiële middelen.

  2. Zakelijk visum: Als je van plan bent om zakelijke activiteiten in Thailand te ondernemen, zoals het bijwonen van conferenties of het zoeken naar investeringsmogelijkheden, kun je een zakelijk visum aanvragen. Dit visum is geldig voor maximaal 90 dagen en kan worden verlengd met nog eens 90 dagen.

  3. Studievisum: Als je van plan bent om te gaan studeren in Thailand, kun je een studievisum aanvragen. Dit visum is geldig voor de duur van jouw studieprogramma en kan worden verlengd indien nodig.

  4. Werkvisum: Als je in Thailand wilt werken, heb je een werkvisum nodig. Dit visum is geldig voor maximaal 1 jaar en kan worden verlengd indien nodig. Om in aanmerking te komen voor een werkvisum, moet je een werkgever hebben die jou sponsort.

  5. Retirement visum: Als je met pensioen bent en van plan bent om permanent in Thailand te verblijven, kun je een retirement visum aanvragen. Dit visum is geldig voor 1 jaar en kan jaarlijks worden verlengd.

Het aanvragen van een visum voor Thailand kan enige tijd in beslag nemen, dus het is belangrijk om dit ruim van tevoren te regelen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt, zoals een geldig paspoort en een bewijs van voldoende financiële middelen.

Waar aanvragen?
Je kunt jouw visum aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of bij het consulaat in Amsterdam. Zorg ervoor dat je op tijd jouw visum aanvraagt en alle benodigde documenten hebt, zoals een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na jouw geplande vertrekdatum uit Thailand.

Houd er rekening mee dat de regels en vereisten met betrekking tot visums voor Thailand kunnen veranderen. Controleer daarom altijd de meest recente informatie voordat je op reis gaat en vraag de Thaise ambassade of het consulaat om hulp bij eventuele vragen. Met de juiste voorbereiding en kennis kun jij zorgeloos genieten van jouw avontuur in Thailand!

Als je nog vragen hebt over visums voor Thailand, kun je altijd contact opnemen met THAIGO, de Thaise ambassade in Den Haag of het consulaat in Amsterdam.

Wij kunnen je helpen bij de aanvraag jouw visum!

Studentenvisum

Study Visum
(Non-Immigrant ED)

Ordinary passport holder, whose purpose of visit is to study in Thailand, is subjected to be granted Non-Immigrant ED Visa.

(bron: https://thaievisa.go.th/non-immigrant-ed)

Zakenvisum/Werkvisum

Business visa
(Non-Immigrant B)

Ordinary passport holder who wishes to enter the Kingdom for conducting business or working is subjected to be granted a Non-Immigrant B Visa.
(bron: https://thaievisa.go.th/business-investor-visa)
Gepensioneerdenvisum

Retirement Visa
(Non-Immigrant O)

Foreigner age of 50 and over who wants to stay in Thailand for a periode over 1 year. Yearly renewable, but employment prohibited.

(bron: https://thaievisa.go.th/long-stay-visa)

De informatie op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11-04-2023. Alle rechten voorbehouden. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. (Meer informatie over visa: https://thaievisa.go.th/)

Boek direct jouw vliegtickets via THAIGO.nl

Via onze website vind je vliegtickets met alle bekende airlines, waaronder Emirates, Qatar Airways, KLM, Etihad Airways, SWISS Air, Finnair, EVA Air, en nog vele anderen!

Boek direct jouw vliegtickets
en ga genieten.Bekijk vliegtickets

Zonder zorgen op reis.
De Thailand-experts van THAIGO staan voor je klaar.Neem contact op

(+31)085-1300610

Gebruik de THAIGO chat

info@thaigo.nl